U bent hier

GSb nieuwsbrief De Spoorzoeker nr 5

Bijgaand het nieuwe nummer van de Spoorzoeker, de nieuwsbrief van de GSb-onderzoeksgroep

In dit nummer blikken Geert Blijham, Jan Wolthuis en Han Dijk, die in de zestiger en zeventiger jaren student en/of staflid waren, terug op de studentenbeweging van die tijd. Verder wat stukjes over de GSb uit het BVD-archief, een aankondiging uit het SVB-archief en een overzichtje met de eerste oud-voorzitters van de GSb uit jarig ‘80 Nait Soez’n. En uiteraard de stand van de donaties.

Het vooronderzoek is grotendeels afgerond. Enkele meters boekenplank met informatie uit de belangrijkste bronnen is verzameld, bestudeerd en geordend. De hoofdstukindeling is gemaakt. Wel blijft nog aanvullend onderzoek nodig. Maar het schrijven kan beginnen!

 

HERINNERING

 

VOLGENDE INFORMATIEVE BIJEENKOMST

GSb-ONDERZOEKSGROEP

 

Onderwerp: Overzicht van de geschiedenis van de GSb (met als speciale aandachtspunten de oprichting van de GSb en de 1.000-guldenstrijd)

Het onderzoek is ondertussen zo ver gevorderd, dat in de inleiding de geschiedenis van de GSB in de jaren 1971-1979 in vogelvlucht kan worden behandeld. Daarnaast zal de inleiding voornamelijk in het teken staan van de oprichting van de GSb, de factoren die daartoe hebben geleid en het concept van de politieke vakbond (alles geplaatst binnen de maatschappelijke context van die jaren) en vervolgens van de 1.000-guldenstrijd. Daarna zal er uiteraard weer ruimte zal zijn voor discussie, aanvullingen, verbeteringen, enz..

 

ZATERDAG 24 NOVEMBER 2018

15.00 uur

Heerenhuis, Spilsluizen 9, Groningen

 

Tot ziens? Graag, maar vergeet dan niet je zo spoedig mogelijk aan te melden!!

Ruud Weijdeveld, Max de Ruiter, Marijke van Winsum-Westra, Jos de Groot (de onderzoeksgroep)