U bent hier

Nieuwsflits GSb-onderzoek februari 2021

 

Voorwaarts en niet vergeten

 

Beste mensen,

De plotselinge dood van Ruud Weijdeveld was een schok voor ons allen.

Hoe nu verder: Dat was de vraag waarover het bestuur van de Stichting Onderzoek GSb-Geschiedenis zich over gebogen heeft. Er is jaren gezocht, gestudeerd, geïnterviewd, verzameld, verhuisdozen ondersteboven gekeerd, foto’s gescand maar ook kritisch gekeken naar concepten die Ruud heeft voorgelegd aan onderzoeksgroep en alle medelezers.

Wij denken dat voor voor- en nageslacht voltooiing van dit werk van groot belang is. Niet in de laatste plaats ter ere van Ruud.

Het bestuur is op zoek gegaan naar iemand die deze lastige taak op zich kon nemen. Die menen wij te hebben gevonden in de persoon van Christiaan Brinkhuis (afgestudeerd historicus en in 2016/17 voorzitter van de GSb). Voor zijn Bachelor-scriptie over de radicalisering van de studentenbeweging in de jaren 1970 heeft Christiaan zich al verdiept in de beginjaren van de GSb. Christiaan is momenteel bezig zijn onderwijsstage af te ronden en kan begin juli beginnen.

Ruud was pensionado en kon het werk onbezoldigd doen. Dit geldt niet voor Christiaan: Als starter heeft hij een zekere bestaanszekerheid van node. Er is binnen jaarrekening en begroting een gat om het project tot een goed einde te brengen. Daarom (voor sommigen nogmaals) verzoek om een donatie ter voltooiing van dit werk, niet alleen voor vorige maar ook voor huidige en volgende generaties. Doneren kan op rekeningnummer: 

 

NL70 TRIO 0198 1185 62

t.n.v. Stichting Onderzoek GSb-geschiedenis te Groningen

 

Vooruit, en niet meer dralen, donatie overmaken!

 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur (Janneke van der Werf, Rob de Koff en Wim Berg)