U bent hier

Nieuwsflits GSb-onderzoek september 2018

Herinnering informatieve bijeenkomst 24 november

Op zaterdag 24 november 2018 is de volgende informatieve bijeenkomst van de onderzoeksgroep gepland.

De inleiding zal in het teken staan van de oprichting van de GSb, de factoren die daartoe hebben geleid en het concept van de politieke vakbond (alles geplaatst binnen de maatschappelijke context van die jaren). Het onderzoek is ondertussen zo ver gevorderd, dat in de inleiding nu ook de geschiedenis van de GSB in de jaren 1971-1979 in vogelvlucht kan worden behandeld. Daarna zal er uiteraard weer ruimte zal zijn voor discussie, aanvullingen, verbeteringen, enz..

De bijeenkomst gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen. Daarom vragen we jullie om als je geïnteresseerd bent, je per mail aan te melden voor deze bijeenkomst.

 

24 november a.s.

15.00 uur

Heerenhuis, Spilsluizen 9, Groningen

 

Onderwerp: De Oprichting van de GSb

 

Tot ziens? Graag, maar vergeet dan niet je tijdig aan te melden!!

Ruud Weijdeveld, Max de Ruiter, Marijke van Winsum-Westra, Jos de Groot (de onderzoeksgroep)

 

PS

Aankondiging volgende nieuwsbrief

De volgende nieuwsbrief komt binnenkort uit. Met daarin een aanprijzing van ons onderzoek door Geert Blijham en zijn terugblik als student op de SVB en als staflid op de GSb. Verder onder andere een terugblik uit Nait Soez’n en een stukje uit het BVD-archief over de GSb.

 

Reünie gezamenlijke projectgroepen Noord Nederland 19 oktober

Deze reünie is georganiseerd door Kees Korevaar, vindt plaats op vrijdag 19 oktober vanaf half 11 in Groningen en de kosten zijn € 40,-. Er zijn ondertussen maar liefst 36 aanmeldingen voor deze dag, mooi gespreid over de verschillende projectgroepen, zoals de Themagroep, Sociologen, Kliniek, Andragogen en Economen en over de verschillende studiejaren. Nog niet iedereen is getraceerd en je kunt je nog aanmelden.